Вести

Регионална конференција „Проширувањето на ЕУ на крстопат“

31.05.2019

„Во организација на Кабинетот на поранешниот претседател на Република Северна Македонија г-дин Бранко Црвенковски и Подгоричкиот Клуб, на 4ти јуни 2019 година во хотел Double Tree by Hilton, Скопје се одржа Регионална конференција „Проширувањето на ЕУ на крстопат“. Обезбедувањето на поддршка за пристапувањето на земјите од Западниот Балкан кон ЕУ е еден од темелите на политиките на Подгоричкиот клуб, којшто е насочен кон дефинирање на заедничка „В...

Нов наратив за Западен Балкан дефиниран во Улцињ

09.04.2019

Денес, 9 април 2019 година, во организација на Министерството за наука на Црна Гора и Подгоричкиот Клуб се одржа Форум "Наука и иновации Визија 2030 за Западен Балкан". Целта на форумот беше да се соберат клучните партнери и засегнати страни за да разменат мислења и да се отвори дискусија за визијата за зајакнување на истражувањата и иновациите во регионот на Западен Балкан. Преминувањето кон општествата на знаење почнало да се одвива во регионот на Западен Балкан, а со цел подобро позиционира...

Форум „Наука и иновации 2030 за Западен Балкан“, 9 април, 2019 година, Улцињ

27.02.2019

Подгорички Клуб и Министерството за наука на Црна Гора го организираат првиот во серија настани на високо ниво посветени на форумот „Наука и иновации 2030 за Западен Балкан“. Форумот ќе се одржи на 9 април 2019 година во хотелот “Holiday Villages Montenegro – Karisma Hotels Adriatic”, Улцињ, Црна Гора. Подгоричкиот Клуб е посветен на просперитет, зачувување на добрососедските односи, регионална соработка и афирмација на меѓународната сцена, со цел да се поттикне в...