Листа на учесници

Влада на Република Северна Македонија

 • Г-дин Стево Пендаровски, Претседател на Република Северна Македонија
 • Г-дин Бујар Османи, Потпретседател на Владата на Република Северна Македонија и задолжен за Европски прашања
 • Г-дин Миле Бошњаковски, Кабинет на Претседател на Република Северна Македонија

Членови на Подгорички Клуб:

 • Г-дин Бранко Црвенковски, Поранешен претседател на Република Северна Македонија
 • Г-дин Алфред Мојсиу, Поранешен претседател на Албанија
 • Г-дин Реџеп Мејдани, Поранешен претседател на Албанија
 • Г-дин Златко Лагумџија, Поранешен претседател на Советот на министри на Босна и Херцеговина
 • Г-дин Фатмир Сејдиу, Поранешен претседател на Косово
 • Г-дин Данило Тирк, Поранешен претседател на Словенија
 • Г-дин Мирко Цветковиќ, Поранешен премиер на Република Србија
 • Г-дин Стјепан Месиќ, Поранешен претседател на Република Хрватска
 • Г-ѓа Јадранка Косор, Поранешна премиерка на Република Хрватска
 • Г-дин Филип Вујановиќ, Поранешен претседател на Црна Гора
 • Г-дин Руждија Тузовиќ, Генерален секретар на Подгорички Клуб
 • Г-дин Зоран Јованов, Заменик на генералниот секретар на Подгорички Клуб

Амбасадори:

 • Н.Е. Марија Петровиќ, Амбасадор на Црна Гора во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Фатос Река, Амбасадор на Република Албанија во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Ангел Ангелов, Амбасадор на Република Бугарија во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Данијела Баришиќ, Амбасадор на Република Хрватска во република Северна Македонија
 • Н.Е. Кристијан Тимоние, Амбасадор на Република Франција во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Хенрик Маркус, Амбасадор на Словачка Република во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Матс Стефансон, Амбасадор на Кралство Шведска во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Милан Јазбец, Амбасадор на Република Словенија во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Јасмин Гагула, Амбасадор на Босна и Херцеговина во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Емилио Лорензо Сера, Амбасадор на Шпанија во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Мирослав Томан, Амбасадор на Чешка во Република Северна Македонија
 • Н.Е. Лубомир Пшенка, Заменик на амбасадорот на Чешка во Република Северна Македонија

Учесници и гости на конференцијата:

 • Г-дин Амер Капетановиќ, Раководител на Политичкиот оддел на Советот за регионална соработка
 • Г-дин Живко Мукаетов, Генерален директор на А.Д. Алкалоид
 • Г-дин Александар Кржаловски, Директор на Македонскиот Центар за Меѓународна Соработка
 • Г-дин Ајдован Адемоски, Почесен конзул на Република Турција во Република Северна Македонија

Кабинет на ППРСМ:

 • Г-ѓа Наташа Ракиџиев
 • Г-ѓа Маја Стефков

Соработници:

 • Г-дин Лука Ивановиќ, Асистент
 • Г-ѓа Мирјана Павковиќ, Асистент
 • Г-ѓа Мирела Мојсиу, Асистент
 • Г-ѓа Елуиза Дашо, Асистент
 • Г-дин Наим Шала, Асистент

Останати соработници:

 • Г-ѓа Михаела Веселинов, Протокол
 • Г-дин Владимир Крстевски, Протокол
 • Г-ѓа Радмила Стојмировска, Протокол
 • Г-ѓа Славица Митровска, Протокол
 • Г-ѓа Бони Цветановска, Протокол
 • Г-ѓа Блерина Старова, Превод
 • Г-ѓа Даниела Брајковска, Превод
 • Г-ѓа Лукреција Маљковиќ-Атанасовска, Превод
 • Г-дин Јурица Ковачец, Полициско обезбедување